perjantai 6. huhtikuuta 2012

Pashaa ja rusinakeittoa


Pitkänperjantain aikasestä herätyksestä piti huolen nuorin nahkavekkareista. No aikainen tipu madon nappaa tai ehtii ainakin paljon päivän aikana.
Aamu tuimaan tuikkasin tulen hellaan ja laiton sopan tekeille. Isäni ja hänen puolisonsa tulevat kyläilemään ja luvassa on uunituoreita karjalanpiirakoita sekä rahkapullia - mutta vasta huomenna. Tänään teemme vielä pashan tekeytymään pääsiäisateriaa varten.

Rusinakeitto
  • 50 g rusinoita
  • 1 l vettä
  • 2 tl kanelia
  • 1 dl siirappia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1/2 dl vettä
1.Mittaa rusinat ja huuhdo kylmällä vedellä. Kaada vesi pois.
2.Laita rusinat kattilaan ja kaada päälle vesi ja lisää siirappi. Anna rusinoiden pehmentyä vähintään tunti.
3.Lisää rusinoiden joukkoon kaneli ja keitä liotusliemessä, kunnes rusinat ovat pehmeitä ja pulleita. 
4.Sekoita perunajauhot veteen ja nosta kattila liedeltä. Kaada suurus ohuena nauhana keiton joukkoon koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedelle ja anna keiton kuplia hetki. Nosta jäähtymään ja kaada tarjoilukulhoon ja ripottele sokeria päälle kuorettumisen estämiseksi. Nauti kuumana tai kylmänä.
Aito ohje on napattu Helsingin Sanomien sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit, jätäthän viestin käynnistäsi - Thank you for visiting, please leave a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...