torstai 1. syyskuuta 2011

Kesän satoa


Vihdoin terveenä. Tuntuu kuin koko kesä olisi mennyt vauvan tulon jälkeen sairastaessa. No, niinhän se on mennytkin. Nyt on vauva saanut nimen ja elämä alkaa palautumaan mukaviin uomiinsa. Kurpitsasatoa on kerätty - mukava sato on ollutkin. Kurpitsakeitosta on tullut perheemme suosikki. Jopa 2,5-vuotias kasviksia välttävä tyttäreni pyytää kurpitsakeittoa. Talvikurpitsat on vielä keräämättä. Koristekurpitsa sadosta tuli niin suuri että ruusukaaret näyttävät aivan Pisan torneilta - yhtä vinossa ainkin. Liekö hyvän sadon syynä lannoitteena käytetty nokkosvesi. Toimii.

Kesäkurpitsakeitto
 
1 sipuli
keskikokoinen kesäkurpitsa
kasvisliemikuutio
2 dl ruokakermaa
vettä
Öljyä
Mustapippuria
Koskenlaskija Savuporo- sulatejuustoa

Hienonna sipuli ja raasta pesty kesäkurpitsa. Jos teet isommasta kurpitsasta se kannattaa kuoria. Kuullota sipulit kattilassa pienessä tilkassa öljyä. Lisää kesäkurpitsaraaste, kuullota ja lisää hieman vettä etteivät pala pohjaan. Anna hautua - kesäkurpitsasta irtoaa reilusti nestettä joten älä laita aluksi liikaa vettä. Lisää kasvisliemikuutio ja kerma. Keitä kunnes kesäkurpitsa on pehmeää, lisää sulatejuusto ja anna sulaa.
Ota kattila pois liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella. Tarkista maku ja koostumus. Jos on liian löysää voit suurustaa jauholla tai lisätä juustoa tai vastaavasti liian jäykän keiton voit laimentaa kermalla tai vedellä.

Lisukkeeksi: leipäkrutonkeja, keitettyä kananmunaa, raejuustoa tai paahdettuja pekonikuutioita. Tai kaikkia.
Nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit, jätäthän viestin käynnistäsi - Thank you for visiting, please leave a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...