Kevään ensimmäiset nokkosletut on paistettu. Muurinpohjapannu on noussut ykkössuosikiksi lettujen paistossa. Nopeasti isoja hyviä lettuja.
Keräsin nokkosen versoja noin 1,5l, jotka ryöppäsin* varmuuden vuoksi.
Taikina
1l kevyt maitoa
2-3 munaa
2,5dl ohrajauhoja
2,5 dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
1tl sokeria (tulee kaunis väri pintaan paremmin)
(ripaus valkopippuria)
0,5dl öljyä
Vatkaa munat ja puolet maidosta sekaisin, lisää jauhot & mausteet ja sekoita. Anna turvota vähintään 30min.
Lisää ryöpätyt nokkoset taikinaan vähän ennen paistamista ja lisää tarvittaessa maitoa.
Nautitaan täytettynä suolaisella ja makealla täytteellä maidon kera, nams.
*Nokkosen ryöppäys: Huuhtele kerätyt nokkoset ja laita ne kiehuvaan veteen. Keitä väljässä vedessä 2-5min että varret pehmenevät. Kaada keitin vesi pois (säästin lannoitusvedeksi kasveille) ja huuhtele nokkoset kylmällä vedellä. Purista Ylimääräinen vesi pois ja silppua pieneksi.
Pikatäyte tonnikalasta
1prk tonnikalaa
1 prk raejuustoa (pieni)
sormen paksuinen nippu ruohosipulia silputtuna
Kaik sekaisin ja letun sisään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiva kun kävit, jätäthän viestin käynnistäsi - Thank you for visiting, please leave a comment